Behandlingar

Behandlingar jag erbjuder:


Föreläsning Friskvård och Hälsoinspiratör

I mina föreläsningar så skräddarsyr jag och har klarhet över just ditt önskemål och ändamål vilket vi går igenom tillsammans i samband med bokning. Jag värnar om de mjuka värdena som gör att jag väver in både kunskap, erfarenhet och refererar till min egna livsberättelse för att vi ska gå framåt som hela individer och hålla länge. Jag använder och väver ihop friskvård och coachar i mina prestentationer.


Diplomerad Samtalscoach

Skapa samförstånd hos och med andra människor. Skapa medvetenhet, klarhet, insikt och klargörande av kraftfulla frågeställningar. Identifiera och analysera beteenden, vanor och tankemönster. Lyssna på ett icke dömande sätt. Påverka ementionella tillstånd. Hjälpa andra att fatta beslut på resultatfokuserat sätt utan påverkan av övertygelser, tolkningar eller känslor. Skapa medvetenhet vad som driver, guidar och påverkar dina beslut. Sätta upp mål, identifiera hinder och hitta lösningar samt utarbeta effektiva handlingsplaner.


Klassisk massage

Med klassisk massage kan trötta muskler få en välbehövlig omvård och återhämtning.

Här löser vi problem!

Med mina händer arbetar jag igenom dina muskler i ett rehabiliterande och förebyggande syfte.

Mitt fokus ligger på att få kännedom om och förståelse av dina behov tex skador eller smärta. Jag fokuserar på att få bukt på dina problem men även att vi ser över vad som åsamkat dina skador eller problem så du slipper dom i framtiden.

Fördelar med massage är bland annat:

Gör spända muskler mjuka och elastiska

Ökar blodcirkulationen i musklerna, stärker imunförsvaret, ger en ökad kroppskännedom, motverkar stress, har en lugnande effekt på nervsystemet, ökar vår koncentrationsförmåga. mm

Regelbunden massage motverkar trötthet och smärta i nacke, axlar, rygg och ben. 

Svårt att ligga ner? Inga problem, vi har både vanliga behandlingsbänkar och möjlighet att sitta upp och få behandling.


Stötvågsbehandling

Vid stötvågsbehandling arbetar jag med en maskin som skickar iväg tryckvågor som triggar igång en process för läkning.

Stötvågs behandling är en välbeprövad och vetenskapligt dokumenterad behandlingsmetod som snabbt kan reducera eller eliminera besvär i muskler, senor och senfästen.

Denna behandling används med fördel på bland annat Kalkaxel, Golfarmbåge, Hälsporre, Tennisarbåge, Hopparknä, Hälseneinflamation, Benhinneinflamation, Ljumsfästessmärta m.m.

Behandlingen tar kort tid och upprepas vanligtvis med 5-7 dagars mellanrum. Totalt brukar 3-5 behandlingar räcka för att ge ett bestående och tillfredsställande resultat.Gua Sha - Skrapmassage

Gua Sha är en behandling som ingår i den Traditionella Kinesiska medicinen.

Vid behandlingen använder jag ett skrapverktyg som jag drar över musklerna för att starta en process. Genom att skrapa på huden med denna teknik skapas en krafig cirkulationsökning som har visat sig vara effektiv vid olika former av inflammotoriska tillstånd, spänningar och stress samt återhämtning.

Efter behandlingarna kan en rodnad uppstå eller eller att den ser missfärgad ut, detta är ett tecken på att behandlingen gett resultat. 

Färgen som uppstår i huden visar hur gammal en skada är. Ljusa stråk eller fält visar på en akut eller inte så gammal skada medan mörkt purpurfärgat visar att detta är en gammal skada som finns längre tillbaka i tiden..

Jag brukar rekomendera att man går minst 4 behandlingar innan man når ett resultat men redan efter första behandlingen kan man reda känna att det känns mycket bättre.Koppning

Koppning är en traditionell behandlingsmetod där man med hjälp av sugkoppor skapar ett undertryck som påverkar bindväven i muskler och underhud.

Koppan glider jag med hjälp av olja över huden och drar samtidigt upp huden vilket främjar cirkulationen av blod, lymfa och vävnadsvätskor. Den ökade blodcirkulationen bidrar även till att transportera bort slaggprodukter och ökar din återhämtning efter fysisk aktivitet.

Koppning ger ett ökat välbefinnande och används även vid muskelspänningar och kan med fördel kombineras med klassisk massage då man även låter koppan sitta kvar en stund på det spända området medan man utför massagen vidare på övriga delar av kroppen.

Koppning har även visat sig vara effektivt vid behandling av celluliter 


Kinesiotejpning 

Det huvudsakliga målet med Kinesiotejpning är att aktivera kroppens egna läkningsprocess, minska den upplevda smärtan, öka rörlighet och stimulera muskelaktivering samt normalisera kroppsfunktionen. Kinesiotejpen kan även ha psykologisk påverkan i den meningen att det förmedlar en stabilitet och säkerhet när tejpen sitter på huden vilket även kan ge en känsla av säkerhet i rörelserna.

Tejpen sitter kvar några dagar beroende på hur du utsatt den under tidens gång men annars kan den gärna sitta kvar en vecka.


Mental träning

Mental träning innebär att träna sina mentala processer dvs tankar, inre bilder, attityder och känslor så att livet går i den riktning du vill mot specifika mål.

Som med fysisk träning behöver vi öva och träna på detta och när vi sätter upp mål och repeterar detta om och om igen så växer vi in i det nya målet.

Det du tänker på är det du riktar din uppmärksamhet mot, på så vis skapar du mer av det. Vad du än riktar dina tankar mot så växer det till sig. Den mentala träningen ger dig vertyg att skapa din egen framtid och bryta invanda mönster. Låt den få bli så bra som du vill att den ska bli!

Mental träning sker individuellt eller i grupp.


PT - träna i grupp eller individanpassat

Vi annordnar träningspass utomhus för enskilda eller i grupp, 

För enskilda-Status och mål fastställs tillsammans.

Denna träningen tillgodoser hela kroppen med styrka, rörlighet, balans, kordination och en stor dos träningsglädje.

För er som tex ska ordna en svensexa eller möhippa eller som vill samla ihop ett gäng för träning.

Även idrottsföreningar som vill ha enstaka eller löpande fysträning eller företagsevent som kickoff o.dyl.

Se länk nedan till fb Spyfys.